Jump to content
Geekforum.cz

Kubjena

Uživatel
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Kubjena

  1. Určitě se rád připojím. Ale myslím, že vyvinout třeba obdobu Expressu bude velmi složité (odkaz sem). Dále taky nevím jak moc a kde se NodeJS chceš učit. Když se podíváš v zahraničí tak těch zdrojů moc není, a když jsou tak většinou placené a to v docela vysokých částkách. Určitě jsou nějaké bezplatné zdroje, ale většinou jsou v tragickém stavu a jejich úroveň není moc na profesionální úrovni. NodeJS se dnes běžně používá. I v redakčních systémech nebo složitějších aplikací. Používá ho Facebook, Google. Z Česka na něm stavěl třeba svoji aplikaci i SmartSupp. Ale to jsou jen první vlaštovky. Node aktuálně není na takové úrovni, aby mohl konkurovat PHP nebo jiným jazykům. Je to fajn věc, do budoucna určitě ano, ale dnes rozhodně ne. Možná pro střední a velké společnosti. Mimo to, kdo Ti z hosterů zahostuje NodeJS? Tuším, že Rošti.cz, ale jinak nikdo. A vlastní VPS je pro začátečníka drahé.
  2. NodeJS je hrozně super, ale aktuálně se na nějaké profesionální projekty nehodí. Kde se to vyplatí jsou možné velké softwarové korporace a giganti, kteří tím mohou ušetřit významné množství serverových prostředků a zrychlit/zlepšit aplikaci. Nicméně tady u nás v tuzemsku ještě na příchod NodeJS nejsme připraveni. Viděl bych to až tak za 2-3 roky. Jinak pokud chceš psal jsem dříve něco na NodeJS.cz (http://nodejs.cz) tak se můžeš mrknout.
  3. Nemám důvod kolem sebe kopat, jen rádi uvádíme věci na pravou míru a tobě se to zkrátka nelíbí. Nezlob se na mě, ale připadá mi to hrozně úsměvné dát BFU uživatelům vypnout zálohování. Potom je totiž náš directory traversal naprosto minimum.
  4. Jamira40 pořád máš servery doma? Kolega říkal, že ten tvůj domácí server pořád běží. Máme na mysli to, že podobnou nabídku opravdu nikdo nenabízí. Otázka bezpečnosti je věc druhá. Nezlob se na mě, ale dát možnost uživatelům vypnout zálohování je opravdu šarlatanství. A to, že se honosíš tím, že tvůj hosting není pro BFU uživatele je už pak vrchol trapnosti a nasazuješ tím korunu.
  5. Kde jste na to přišel? Naše stránky jsou zabezpečeny SSL (​HTTPS) protokolem a jsou maximálně zabezpečeny.
  6. VPS Storage Před několika dny jsme využili díry na trhu a vtrhli jsme na trh s úplně novou nabídkou Storage VPS serverů, které mají grády. Za unikátní cenu 499,- Kč získáte virtuální server s 4x vCPU, 4096 MB RAM a především 500 GB vyhrazeným prostorem! Podobná nabídka je zcela bezkonkurenční. Nenabídne ji WEDOS, eXon ani nikdo jiný. Díky vlastnímu datovému centru na okraji Prahy ve skladových prostorech jsme schopni nabídnout opravdu profesionální službu. Navíc oproti konkurenčním cloudovým produktů všechny data zálohujeme každý den v 00:00 na servery do Francie! Nehrozí, že by se Vám na server někdo vloupal a vymazal Vám data. Rádi je obnovíme ze zálohy. Server VPS Storage se dá využít k mnoha účelům. Od úložiště dat až po rozjetí malého webhostingu. Pro tyto nadšence je připravena distribuce ISPConfig díky, které si můžou vytvořit vlastní webhosting a prodávat ho za své ceny. Nyní ke každému serveru nabízímeme úplně zdarma managed zákaznickou podporu. Užijte si managed VPS za úžasné ceny!
  7. Já svůj pracovní mail nevyužívám už od ledna. Kde jsi na to prosím přišel? Můžeš to zkusit pracovní mail nefunguje. To, že jsem si ho nestihl změnit neznáme, že existuje :-). U PIPNI už vážně nejsem.
  8. U PIPNI nejsem technik, dříve jsem dělal pouze podporu stejně jako kolega.
  9. Wláďo, ale tohle si trošku nevychytal. My se za to vlákno nestydíme. Mohli jsme udělat pár věcí lépe, ale přesto se za něho nestydíme. Jestli chceš určitě si u nás můžeš VPS SSD otestovat a vyzkoušej ho. Myslíme, že budeš spokojený.
  10. To co říkáte je sice pravda, ale realita je zcela jinde. A rád bych uvedl všechny věci na pravou míru vCPU i RAM jsou pro zákazníka plně vyhrazeny. Můžete se klidně zeptat našich zákazníků, nebo si u nás založit bezplatné SSD VPS (pro test infrastruktury na 14 dní zdarma). Na svém VPS si následně můžete vše libovolně otestovat. Ohledně konektivity. VPS jsou připojeny do Internetu 150 Mbps obousměrnou rychlostí. Agregace je 1:10. S čistým svědomím, ale mohu konstatovat, že s konektivitou nemáme žádné problémy. Nedávno jsme zapojili peering bod do sítě SuperNetwork a v budování naší sítě stále pokračujeme. Neustále něco modernizujeme. Rádi bychom Vám poděkovali za informaci ohledně podmínek, zapasal jsem si to jako úkol pokusím se s tím něco udělat. Ještě jednou moc díky. Kdybyste měl další otázky či dotazy neváhejte se na nás opět obrátit.
  11. Nemusíte mít strach. Jedná se o problém s předáváním IP adres z ProxyServeru. Problém je již vyřešen.
  12. Garance výkonu je 100%. Veškeré virtuální CPU i RAM je plně vyhrazena pro zákazníka. Společnost byla založena na matku z interních důvodů. Nyní už se chystá přepis. Nemusíš být nervózní :-) Za tým BUBOCloud.cz, Jakub
  13. Můžu se zeptat co přesně máte na mysli?
  14. Máme na Lupě krásné téma, ale skutečnost je jiná. Fotky datového centra uvedené v místní diskuzi jsou staré už několik měsíců. Během této doby jsme nasadili speciální podlohu a připojili 13 TB diskové pole. OpenVZ je pro většinu našich zákazníků přivětivou distribucí.
  15. Rádi bychom představili BUBOCloud.cz, první prémiový SSD hosting v ČR za unikátní prémiové ceny. BUBOCloud běží již od začátku tohoto roku a těší se velké přízni našich klientů. Svědčí o tom i 253 hostovaných serverů. Vaše servery běží na moderních strojích umístěných v našem vlastním profesionálním datovém centru. Celá budova je v našem vlastnictví. Neplatíme drahé nájmy ani poplatky za housing. Díky tomu jsme schopni nabídnout velice lukrativní ceny a kvalitu, kterou budete těžko hledat u konkurence. Více o našem datovém centrum najdete na našich oficiálních webových stránkách! Nabízíme tyto balíčky: OpenVZ FREE VPS za 0 Kč měsíčně (slouží pro test infrastruktury, jen na 14 dní) 1x vCPU Core 1.20GHz+ 5 GB pevný disk (SSD) 1024 MB DDR3 operační paměť OpenVZ START VPS za 199 Kč měsíčně 2x vCPU Core 2.40GHz+ 40 GB pevný disk (SSD) 2048 MB DDR3 operační paměť OpenVZ MEDIUM VPS za 349 Kč měsíčně 4x vCPU Core 2.40GHz+ 80 GB pevný disk (SSD) 4096 MB DDR3 operační paměť OpenVZ ULTIMATE VPS za 499 Kč měsíčně 8x vCPU Core 2.40GHz+ 160 GB pevný disk (SSD) 8192 MB DDR3 operační paměť OpenVZ Storage VPS za 499 Kč měsíčně 4x vCPU Core 2.40GHz+ 500 GB pevný disk (HDD) 4096 MB DDR3 operační paměť Ke každému VPS je přidělena jedna IPv4 adresa. Administrace na kreditové bázi!
  16. Pošlu ti to na mail, to cos napsal tak přesně potřebuju . Byl bys placenej za to co uděláš, tzn. žádný vázání. Něco ve stylu Cloudu - Pay as you go!
  17. Díky za připomínku, používám IE (kdo se bude smát dostane po papuli =). Bohužel se mi v něm nedaří dělat mezery tak to píšu klasicky v texťáku a pak to překopíruju sem, ale udělají se tady odstavce kde nemají.
  18. Ano, vím o tom zapoměl jsem to tam napsat. Ale hodí se alternativa pro třeba zahraniční zákazníky. PayMill je rozhodně dobrý, sám taky používám. Jinak na jejich blogu nebo facebooku psali, že chystají i další země, tak uvidíme .
  19. Zdravím, po dlouhé době vám přináším další tutoriál zaměřený na webové mikro-platby. Zkusíme si vytvořit vlastní platební bránu pro příjem debetních, kreditních a předplacených karet od různých poskytovatelů. Celý systém bude postaven na PHP, HTML a jednoduchém JS. V prvotní řadě si musíme vybrat poskytovatele našeho řešení. V našem případě to bude služba Stripe, která je stavěná přímo pro vývojáře a má velmi bohatou dokumentaci viz. https://stripe.com/docs/. Abysme mohli platební karty přijímat musíme se registrovat na www.stripe.com, kde si založíme obchodnický účet. Nyní si vytvoříme složku do, které si budeme ukládat veškerý kód. Jméno si můžete vymyslet, je zcela ve vaší roli. Pokud máme složku vytvořenou vytvoříme si v ní soubor index.html. Tento soubor si otevřeme v našem oblíbeném IDE a vložíme do něj následující kód: Paste: m8zv29z35lc Teď si rozbereme co nám vlastně tento script definuje. Na začátku máme párové tagy <form></form>, ty nám označují form. Zároveň je zde deklarovaný action, který směruje na soubor zpracuj.php, který bude zpracovávat platbu. Tento soubor si vytvoříme za chvíli. Další řádek nám importuje do webové stránky JS knihovnu Stripu a také design tlačítka. Ohledně tlačítek navšťivte stránku: https://stripe.com/docs/checkout#integration-custom. Zde se dozvíte mnohem více. Další řádek je tzv. data-key, je to velmi důležitý údaj. Data-key si můžete vygenerovat v administraci vašeho účtu. Dostanete řetězec znaků, který zde vložíte. Tento řetěžec identifikuje váš účet a vaši stránku. Data-name je nadpis vašeho formuláře pro zadání karty. Většinou je to název internetového obchodu apod. Následně zde máme data-descripton což je jednoduše podnapisek, neboli popis vašeho obchodu/zboží. A jako poslední si zde můžeme importovat ikonku zboží ve velikosti 128x128 px. Nyní si tedy náš soubor zavřeme a vytvoříme si soubor s názvem zpracuj.php. Tento soubor jak už jsem se výše zmiňoval, se bude starat o zpracování platební karty. Soubor si opět otevřeme v našem oblíbeném IDE. A vložíme do něj tento kód: Paste: 6x9ib2ey5ag4 První řádek tedy Stripe::setApiKey je specální API klíč, který si stejně jako data-key musíte vygenerovat v administraci Stripe a vložit ho sem. Na dalším řádku si pomocí POST-u vezme náš script informace o platební karty. Následuje řetěžec událostí, které nám definují údaje o platbě. Amount nám údává cenu, cenu vždy uvádějte v centech! Curreny je měna, pozor pokud chcete změnit měnu musíte ji změnit i v administraci jinak vám to nepůjde. Card je vlastně políčko s údaji v proměné token. A descripton je popis platby, který si můžete definovat. Toť vše, script je zcela funkční a můžete ho začít využívat. Snad závěřem doplním, že Stripe si účtuje poplatek 2.9% + 30 centů. Ale svou API dokumentací se vyrovná jiným levnějšm službám. Názory na návod pište do komentářů.    
  20. Xmate, možná bych pro tebe něco měl. Bohužel tě musím zklamat je to práce placená a celkem slušně, ale záleží na tom co děláš. Bez práce nejsou koláče, takže asi tak. Jsi pro mně vhodný člověk a rozhodně bych tě rád přijal . Viz. info PM.
  21. Je to dobrý. Ale proč si neuděláš vlastní design? Myslím, že to jde na tom systému, ne?
  22. Zdravím, Aktuálně mám, u sebe v zásobě nevyužitý VPS server (8 GB RAM, 4x1600 MHz, 160 GB HDD). Je mi celkem líto, že se mi tento server leží ladem a napadlo mně, ho nějak zužitkovat. Proto, jsem se rozhodl pro nabídku odprodeje VPS na dobu neurčitou. V zásobě mám zatím jeden kus, ale v případě většího zájmu, si asi rozjedu vlastní hosting, se stejnou cenovou politikou. No uvidíme. RAM: 8 GB HDD: 160 GB SWAP: 2 GB CPU: 4x 1600 MHz Konektivita: 100 MB/s, SIX, NIX. Cenu, za toto VPS vidím na 500 Kč za měsíc, ale nemám zájem o 1 měsíční víly . Odběr, apoň na 3 měsíce. Pokud, máte zájem hoďte mi SZ, napíši vám Skype či ICQ, díky.
  23. Zdravím, mám na vás menší otázku. Dal jsem to do sekce Hardware, myslím si, že to s tím souvisí. Má otázka je, že mám vlastní VPS (Virtuální Privátní Server) a chci si z nich postavit vlastní Cluster. Jde mi hlavně, o to, abych propojil paměť RAM a výkon procesoru. Stavba clusteru mi, však nedělá problém. Co mně, ale zajímá je virtualizace Clusteru, jakože vytvoření VPS. Viděl jsem někde návod, kde to šlo. Zkoušel jsem hledat na Google, ale vždy to je z takových ,,pofidérních" stránek. Nerad bych, aby to nefungovalo a já ztratil svoji investici. Za každý příspěvek, budu velmi rád. Věřím, že nějaká cesta řešení mého problému určitě existuje.
  24. Vážená komunito, dnes jsem ve Photoshopu stvořil malé dílo. Jedná se o rozcestník určený pro PIPNI herní portál (pokud to působí jako reklama klidně to smažte). Je to velmi jednoduchý design, jedná se jen o složení obrázků a textů. Ale chtěl bych vědět váš názor, na grafiku jsem byl vždycky ,,levej" a tak se snažím trénovat. Veškeré texty a loga v tomto designu, kromě loga PIPNI jsou smyšlená, berte na to ohled. Budu rád za kritku, chci vědět čím to je, že moje grafika není dobrá. Takže mně zbývá popřát vám hezký zbytek večera. Tak zatím ahoj!
×
×
  • Create New...