Wladass Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Takže včera se tu rozběhla vášnivá debata o přípravě jídla a o jídlu samotném. Tak se pochlubte co a jak vaříte, ať je to i někde zaznamenané Takže začínám já Řízečky ala Wladass Co budeme potřebovat: - kuřecí řízky (podle potřeby a hladu 500g-1000g) - strouhanku, mouku, 2-3 vajíčka, trošku mléka - brambory- podle oka a hladu (radši víc masa, než brambor), nekupovat brambory v Lidlu - něco na zapití - mražená zelenina - přílohu(zelenina, cibule apod.) Postup Všechny nás to hrozně baví, takže tím začneme a oloupeme a nakrájíme brambory. Osobně je krájím na menší kostičky, vypadá to líp a jdou dřív vařený. Maso naporcujeme a nakrájíme a mírně osolíme a můžeme obalovat. Klasika mouka, vajíčko, strouhanka, vajíčko, strouhanka. Samozřejmě nezapomínáme doplňovat pitní režim. A můžeme hodit brambory na oheň a začít vařit a začít smažit. Smažíme na másle nebo na oleji, jak chcete. Já jsem vyzkoušel kombinaci obojího a není to špatný V menším kastrůlku udusíme zeleninu na másle jako přílohu k bramborám. Když máme vše hotovo, tak podáváme a dobrou chuť Ty brambory nejsou rozvařený, ale jsou z Lidlu, takže sou prostě na piču Čekám že se tu objeví něco od Ariho a Komalarna-zastánce zdravé výživy Bindik and Jamira40 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Copenhagen Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Yeah, na tom ntb, geekforum sa mi zdá, že akurát je tam Copenhagen prvá veta Inak dobre to vyzerá good job Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamira40 Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 O.o ty voe on vie variť nechceš mi čo to poslať za tabaky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolf Officious Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 Vole na tom neni nic složitýho. Když dodržuješ technický postupy, limity parametrů a nepřetěžuješ použitou technologii, tak to vyjde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladass Posted December 5, 2013 Author Report Share Posted December 5, 2013 Já furt čekám na to, až Koma přidá svoje A ono prd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolf Officious Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 Koma je v komatu, od toho se nedočkáš. Já mám třeba nafocený jak jsem dělal smaženej květák Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolf Officious Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 Jenom ten klasik tam to kazí, tam by dneska byla dvanáctečka "ze z plzně" :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Komalarn Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 Soráč, že jsem ještě nic nepřispěl ... na nic neni čas a ,,dokumentovat" to, jak si dělám nějakou večeři je na pytel Až budu mít čas (až bude intr otevřenej na víkend nebo tak) tak udělám něco spešl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ariczek Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 Tak když máme ten silvestr, tak si uděláme vepřové koleno Budeme potřebovat: vepřové koleno, já jsem ho doplnil ještě pěknym kouskem bůčku s kostí 3 větší cibule sůl, kmín 2 stroužky česneku 2 dcl vody Cibule nakrájíme na hrubo, cca polovinu rozprostřeme na dno pekáče. Do druhýho pekáče si dáme maso a namarinujeme solí, kmínem a rozetřeným česnekem 10:00: Necháme cca hodinu ležet, pak přendáme maso do pekáče s cibulí, opakujeme postup i z druhé strany. 11:00: Necháme několik hodin ležet (já jsem to nechal cca 11 hodin): 22:00: podlejeme 2dcl vody, přiklopíme pekáč, vložíme do trouby a necháme na 90°C přes noc (cca 10-12 hodin) 9:30: Vykostíme, na vyšší teplotu (cca 180°C) ošlehneme - kvůli kůrčičce. Podáváme podle libosti - třeba s křenem, hořčicí a chlebem Dobrou chuť P.S. foto před podáváním nemám, ještě ho musím ošlehnout Copenhagen, Jamira40 and Wladass 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bindik Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 Ari ono to vyzera divno Shoot 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ariczek Posted January 1, 2014 Report Share Posted January 1, 2014 Jak jako divne ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Copenhagen Posted January 1, 2014 Report Share Posted January 1, 2014 Vyzerá to úplne dobre len Bindik je divný a je instantné jedlá Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.